Blisko 42.500 restauracji na świecie
Koszt inwestycji od 120.000 €
 alt

Czytasz bloga o franczyzie Subway

Możesz jeść bezmięsnie, nawet w biegu

Możesz jeść bezmięsnie, nawet w biegu

Coraz więcej Polaków decyduje się na rezygnację z mięsa. Najczęściej motywuje ich do tego troska o planetę i empatia wobec zwierząt. Jest jednak wiele osób niezdecydowanych, które jako argument przemawiający za tym, aby diety nie zmieniać podają, iż trudno jest pilnować diety bezmięsnej, zwłaszcza gdy prowadzi się intensywny tryb życia. Czy rzeczywiście to takie trudne? Czy gdy chcemy zjeść pożywny, wegetariański lub wegański lunch musimy szukać wege barów? Jak na te potrzeby odpowiadają restauracje sieciowe z jedzeniem?

Menu dla zmieniającego się świata

Obecnie coraz więcej lokali, podstawą menu których jest mięso, decyduje się na wprowadzenie do swojej oferty dań wegetariańskich, a nawet wegańskich. Właściciele sieciówek z jedzeniem dostrzegają zmieniające się potrzeby konsumentów i wychodzą im naprzeciw. Starają się, aby oferta dla wegan i wegetarian była zróżnicowana i konsekwentnie ją rozbudowują.

Nawet jeśli sami jemy mięso, to często mamy bezmięsnych znajomych, z którymi lubimy spędzać czas. Dlatego lokale ze zróżnicowaną ofertą są idealnym wyborem, gdy chcemy się wybrać gdzieś w gronie przyjaciół. Nikt nie będzie pokrzywdzony, zarówno mięso jak i roślinożercy wyjdą najedzeni i zadowoleni. Niektóre lokale szczególnie sprawdzają się, gdy mamy krótką przerwę między zajęciami albo jesteśmy w podróży, więc niewiele czasu na jedzenie. Możemy wtedy wejść do restauracji, która znajduje się czy przy stacji benzynowej, czy w niedaleko naszej uczelni lub szkoły. Przykładem takiego miejsca jest restauracja Subway®.

Bez mięsa i różnorodnie

We wszystkich restauracjach Subway wegetarianie i weganie znajdą coś dla siebie. To przede wszystkim dwa klasyczne suby – pikantny wegański oraz vegie delite. Pierwszy z nich to opcja idealna dla wegan, bowiem kotlet znajdujący się w sandwichu kotlet sojowy jest 100% wegański, drugi zaś pełen jest świeżych warzyw. Wegetarianie w Subwayu mogą zjeść też quesadillę czyli tarty ser cheddar z mozzarellą, papryką trzykolorową oraz cebulą zawinięte w szpinakowego wrapa. Zaś weganie z pewnością polubią pikantny wegański kotlet sojowy z awokado, sałatą, pomidorami, papryką, marynatami i sosem Słodka cebulka zawinięty w bazyliowo-pomidorowego wrapa. To idealne rozwiązanie na lunch, a nawet obiad. Można go zjeść na miejscu albo gdy mamy mniej czasu wziąć na wynos, choćby do pociągu.

Wegetarianizm dla każdego

Jeśli zaś chcemy, aby to do nas przychodzili stołować się wegetarianie i weganie to najprostszym sposobem jest założenie własnej restauracji Subway. Franczyza tej sieci to doskonałe rozwiązanie, jeśli chce się posiadać własny lokal ze zróżnicowanym menu. Może to właśnie u nas jakiś mięsożerca zdecyduje się zrezygnować z jedzenia produktów zwierzęcych, bo zasmakuje mu nasz wegański kotlet albo wegeteriańska quesadilla. Warto bowiem otwierać się nie tylko na nowe smaki i sposoby jedzenia, jak i na rozwiązania biznesowe. Aby zrobić to ostatnie wystarczy wypełnić formularz.

Materiały informacyjne

Wypełnij formularz, wyślij go i odbierz dokumenty o franczyzie Subwaya





Aby jeszcze bardziej ulepszyć naszą stronę internetową dla wszystkich miłośników subów, chcielibyśmy zapisać pliki cookie na Twoim urządzeniu. Szczegóły można znaleźć w naszej polityce dotyczącej plików cookie.

Polityka Prywatności